Till Norrmejerier startsida
Lasagne med genväg

Lasagne med genväg

Du spar tid genom att använda färdig tomatsås där både lök och vitlök ingår. Satsa på en god bechamelsås med Västerbottensost istället.

Mängd: 4-6 portioner

3/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor
  • 500 g nötfärs
  • 2 burkar, à 500 g färdig tomatsås med vitlök
  • Bechamelsås med Västerbottensost
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • 6 msk vetemjöl
  • 8 dl Norrmejerier Mjölken, 3%
  • 1 förp, 150 g, riven Västerbottensost
  • 1/2 krm riven muskotnöt (kan uteslutas)
  • salt och nymald svartpeppar efter smak
  • Topping
  • 3 msk rostade pinjekärnor
  • färsk basilika

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Bechamelsås: Värm upp smöret i en stor kastrull utan att det får färg och vispa i mjölet. Se till så det inte bränns.
Späd genast med mjölken, lite i taget under vispning. Låt såsen sjuda 5 min på svag värme under omrörning.
Spar 1 dl av Västerbottensosten och rör i resten i såsen tills den smälter.
Smaksätt med muskot, salt och peppar.
Stek köttfärsen i en stor panna så den får färg. Salta och peppra generöst.
Häll i tomatsåsen och rör om. Låt det sjuda ca 3-4 min.
Häll lite bechamelsås i botten av en form som passar lasagneplattorna.
Lägg ett lager plattor ovanpå och varva sedan köttfärssås, bechamelsås och plattor tills formen är full. Spar lite av båda såserna till topplagret.
Grädda ca 30 min. Strö på den resterande Västerbottensosten när det är 10 min kvar.
Toppa med rostade pinjekärnor och färsk basilika innan servering.
Servera med en stor sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.