Till Norrmejerier startsida
Liten räksallad med rosépeppar

Liten räksallad med rosépeppar

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(47 röster)

Ingredienser

  • 2 avokado
  • 500 g räkor med skal
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk pepparrot, riven
  • ½ citron
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 påse (50 g) blandad sallad
  • 2 msk pinjenötter
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Skala räkorna. Blanda gräddfilen med pepparrot. Vänd i räkorna och smaka av med citron, salt och nymalen peppar.
Dela avokadon, skala och ta ur kärnorna. Skär varje halva i skåror så att de blir en ”solfjäder”. Pressa över lite citronsaft.
Lägg upp sallad och tryck ut avokadon försiktigt på tallrikar. Toppa med räkröra, pinjenötter och strö över rosépeppar.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.