Till Norrmejerier startsida
Mandeltoppar med chokladtryffel

Mandeltoppar med chokladtryffel

Mängd: ca 12 stycken

3,5/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk Norrmejerier Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan på den fina sidan av rivjärnet, blanda med äggvitan till en slät smet. Spritsa eller klicka ut ca 24 små mandeltoppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter, tills topparna fått fin färg. Låt svalna. Hacka chokladen. Koka upp grädden och ta från värmen. Rör ner chokladen och låt den smälta i grädden. Tillsätt smöret och rör till en jämn glansig smet. Låt svalna till en tryffelsmet. Klicka eller spritsa ut tryffelsmet på botten av en kaka och lägg en ny kaka som topp.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.