Till Norrmejerier startsida
Matiga våfflor med löjrom och rödlök

Matiga våfflor med löjrom och rödlök

Har du testat matiga våfflor? Detta receptet är extra lyxigt med löjrom och hackad rödlök. Perfekt till helgens brunch!

Mängd: ca 8 våfflor

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

Våfflan:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl iskallt vatten
  • 3 dl Norrmejerier vispgrädden
  • 1 msk Norrmejerier smör

Tillbehör:

  • 100g löjrom
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraichen
  • 60 gram hackad rödlök
  • Gräslök

Gör så här

Vispa ihop mjölet och vattnet till en jämn smet. Vispa grädden tjock. Blanda ner i mjölsmeten. Hetta upp våffeljärnet och smörj det med lite smör. Häll i en knapp deciliter smet och grädda gyllenbruna våfflor.

Lägg de gräddade våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga längre.

Toppa med Crème Fraiche, rom, hackad lök och lite rödlök.

Tips:

Testa byta ut löjromen mot sikrom eller stenbitsrom. Också löjligt gott!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.