Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 hårdkokta ägg
  • 4 kalla kokta färskpotatisar
  • 1 liten knippe gräslök
  • 2 kvistar dill
  • ½ gul lök
  • 1 burk matjessill
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • finrivet skal av ½ tvättad ekologisk citron
  • nymalen vitpeppar
  • 4 salladsblad

Gör så här

Skala äggen och dela vitor och gulor. Finhacka äggulor och äggvitor. Skiva potatisen tunt. Skär gräslöken i tunna rundlar. Finhacka dillen. Finhacka löken. Skär matjesfiléerna i små bitar. Blanda gräddfil med finrivet citronskal. Varva potatis, dill, gräslök, gul lök, matjessill, och gräddfil i koppar eller skålar. Peppra mellan varven. Toppa med finhackad äggvita och äggula samt rikligt med gräslök. Dekorera med salladsblad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.