Till Norrmejerier startsida
Oxfilémedaljonger med timjansbakade tomater

Oxfilémedaljonger med timjansbakade tomater

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(46 röster)

Ingredienser

  • 4 bitar oxfilé 150 g
  • 2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt och peppar
  • 8-12 potatisar av mjölig sort
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • 16 cocktailtomater, gärna olika färger
  • 4 vitlöksklyftor med skal
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör
  • timjan.

Gör så här

Sätt ugnen på 200. Koka upp grädden med pressad vitlök, salt och peppar. Skala och skiva potatisen tunt. Lägg den i en smörd form lite omlott. Slå på grädden och strö över osten. Grädda ca 40 min eller tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.

Dela tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftorna. Pensla med smält smör, strö över timjan och grädda i ca 20 min.

Bryn oxfilén i smör på båda sidor. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form och stek klart i ugn ca 5 min. Servera oxfilén med potatisgratäng,
ugnsbakad vitlök och tomater.

Dekorera gärna med extra timjan.

Tips! Gör gärna potatisgratängen i förväg och värma i ugn samtidigt som tomaterna bakas, det tar ungefär lika lång tid.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.