Till Norrmejerier startsida
Paj med päron och ädelost

Paj med päron och ädelost

Detta är spännande, riktigt spännande. En paj med tunna skivor färska päron täckta med ostkräm. Servera pajen som elegant osträtt i stället för ostbricka efter maten. Man kan vara ännu djärvare och servera pajen som förrätt tillsammans med några beska salladsblad. Mycket raffinerat.

Mängd: 6 portioner

3,5/5
(59 röster)

Ingredienser

  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche

fyllning:

  • 3 mogna, söta päron
  • 100 g gräddädelost
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 3 ägg

Gör så här

Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör dem i matberedare. Tumma ut degen i pajformen och ställ formen kallt en stund. Värm ugnen till 225° och förgrädda pajskalet 10 minuter. Fyll pajen med något av recepten till höger och grädda den försiktigt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.