Till Norrmejerier startsida
Paj med Präst® fetaost spenat och tomat

Paj med Präst® fetaost spenat och tomat

Perfekt mat när man bjuder många.

Mängd: 6 portioner

3,5/5
(298 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 125 g kylskåpskallt Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1–2 msk iskallt vatten

Fyllning:

  • 4 ägg
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 dl riven Norrmejerier Präst®
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 färska tomater
  • salt och peppar

Favoritsås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
  • 1-2 msk fransk senap
  • salt och peppar

Gör så här

1. Skär smöret i cm-stora kuber. Lägg ner smör,
mjöl och salt i matberedaren. Kör tills degen ser ut
som smulor. Stanna matberedaren. Tillsätt 1 msk
vatten och kör tills det blivit en degboll. Tillsätt
mer vatten om degen är för torr.
2. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i
kylskåp minst 1 timme.
3. Tumma ut pajdegen i en pajform. Nagga botten
med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 °C, cirka
15 minuter.
4. Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar.
Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva med
riven Präst®, tärnad fetaost, oliver och tomater
i skivor. Häll på
äggstanningen.
5. Grädda i ugnen
35–40 minuter i 200°C.
Rör ihop såsen och ställ
kallt.
Servera pajen med sallad och favoritsås.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.