Till Norrmejerier startsida
Paj med Präst® fetaost spenat och tomat

Paj med Präst® fetaost spenat och tomat

Perfekt mat när man bjuder många.

Mängd: 6 portioner

3,5/5
(274 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 125 g kylskåpskallt Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1–2 msk iskallt vatten

Fyllning:

  • 4 ägg
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 dl riven Norrmejerier Präst®
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 färska tomater
  • salt och peppar

Favoritsås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
  • 1-2 msk fransk senap
  • salt och peppar

Gör så här

1. Skär smöret i cm-stora kuber. Lägg ner smör,
mjöl och salt i matberedaren. Kör tills degen ser ut
som smulor. Stanna matberedaren. Tillsätt 1 msk
vatten och kör tills det blivit en degboll. Tillsätt
mer vatten om degen är för torr.
2. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i
kylskåp minst 1 timme.
3. Tumma ut pajdegen i en pajform. Nagga botten
med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 °C, cirka
15 minuter.
4. Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar.
Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva med
riven Präst®, tärnad fetaost, oliver och tomater
i skivor. Häll på
äggstanningen.
5. Grädda i ugnen
35–40 minuter i 200°C.
Rör ihop såsen och ställ
kallt.
Servera pajen med sallad och favoritsås.