Till Norrmejerier startsida
Västerbottensost på råraka  av mandelpotatis

Västerbottensost på råraka av mandelpotatis

Mängd: 4 personer

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 600 g skalad mandelpotatis
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 200 g riven Västerbottensost
  • 4 msk Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • tillagningstid 25 minuter

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Riv potatisen grovt. Blanda vitlök och potatis, salta och peppra. Hetta upp en teflonpanna på spisen, tillsätt smöret och den rivna potatisen. Jämna till potatisen med en stekspade. Ställ in pannan i ugnen ca 5 minuter. Tag ut kakan ur ugnen och vänd den försiktigt på en tallrik. Strö osten över potatiskakan och ställ in i ugnen ca 10 minuter till. Låt kallna några minuter innan du skär upp den i tårtbitar.

Tips:

Servera med löjrom eller lax (rökt, gravad eller marinerad) och Crème Fraiche. Det går utmärkt att göra rårakan dagen innan. Vintips: Stoneleigh Savignon Blanc, Nya Zeeland, 97:- Art nr 6311, alt. Ljust öl och Överstebrännvin Art nr 263

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.