Till Norrmejerier startsida
Kyckling med glaserade rotfrukter och smörslungad persiljepotatis

Kyckling med glaserade rotfrukter och smörslungad persiljepotatis

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, gärna med skinn
  • 1 kg fast potatis
  • 3 morötter gärna olika färger
  • 1 palsternacka
  • ½ liter blandad svamp t ex shiitake och skogschampinjon
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • salt och nymalen peppar
  • 4 dl Norrmejerier crème fraiche Champinjon-
  • Kantarell
  • 1 ask blandad sallad
  • 1 dl frömix t ex solros-, pumpa-
  • och sesamfrön
  • 50 g hyvlad Västerbottensost®
  • salt och peppar

Gör så här

Skala och koka potatisen. Slanta rotfrukterna. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Sätt ugnen på 175°. Bryn kycklingen i lite smör så att den får fin färg. Stek klart i ugn ca 10 min. Bryn rotfrukter och svamp i smör tills de har fått fin färg och börjar bli mjuka. Häll över honung. Hetta upp 2 msk smör i en kastrull. Lägg i potatis och persilja och slunga runt tills det får lite färg. Salta och peppra. Värm crème fraiche. Servera kycklingen med glaserade rotfrukter, persiljeslungad potatis och crème fraiche-sås. Dekorera gärna med persilja.