Till Norrmejerier startsida
Ugnsstekt kyckling med ljummen bulgursallad

Ugnsstekt kyckling med ljummen bulgursallad

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 4 rödbetor
  • 4 dl bulgur
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk chiliflakes eller 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 äpplen
  • 1 ask ruccola
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Vitlök-Örter
  • Ev. 1/2 ask smörgåskrasse till dekoration
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Koka rödbetorna mjuka. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Klicka över smör och krydda med chiliflakes eller cayennepeppar, salt och nymalen peppar. Grilla i ugn i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Skala och tärna rödbetorna. Tärna äpplena. Blanda rödbetor och äpplen med bulgur. Skär kycklingen i tunna skivor och lägg upp på tallrikar. Lägg på ruccola och bulgursallad. Servera med Lätt Crème Fraiche Vitlök. Dekorera gärna med krasse.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.