Till Norrmejerier startsida
Pasta med Blue Cheese och valnötter

Pasta med Blue Cheese och valnötter

Valnötter och blåmögelost är smakvänner. Tillsammans med lite knapriga grönsaker och lite riven ost gör de vardagspastan riktigt festfin.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 100 g valnötter
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 2 dl crème fraiche blandat med 50g blåmögelost
  • en nypa riven Västerbottensost®
  • salt och peppar

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rosta nötterna i 200° ca 10 minuter. Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Lägg på en klick Lätt Crème Fraiche blandat med blåmögelost, nötter och strimlad paprika. Toppa med riven ost och grovmald svartpeppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.