Till Norrmejerier startsida
Pepparfilé med ugnsbakade palsternackor

Pepparfilé med ugnsbakade palsternackor

Palsternackornas sötma passar bra till den peppriga fläskfilén.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk blandad peppar t ex sichuan-,
  • rosé-, vit- och svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 ½ dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 kg palsternackor
  • finrivet skal och saft av 1 stor apelsin
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Gör så här

Stöt pepparkornen i en mortel. Klappa in kryddorna runt filén och salta. Bryn i smör och lägg den i en ugnsfast form. Vispa ur stekpannan med grädde och häll över fläskfilén. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär palsternackorna i klyftor på längden. Lägg dem i en smörd ugnsfast form. Blanda palsternackorna med finrivet skal och saft av apelsin. Krydda med salt och peppar. Klicka över smör och sätt in i ugnen i ca 30 minuter tills palsternackan är mjuk. Rör runt någon gång så att smakerna blandar sig ordentligt. Stek klart fläskfilén i ca 15-20 minuter eller tills temperaturen
är 70°. Servera fläskfilén med pepparsåsen och de ugnsbakade palsternackorna. Dekorera gärna med finhackad bladpersilja.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.