Till Norrmejerier startsida
Purjolökspaj med färsk dragon

Purjolökspaj med färsk dragon

En underbar paj som passar perfekt på buffén. Servera gärna lite rökt lax eller skinka till

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 3 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 125 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 2 msk kallt vatten
  • 2 purjolökar
  • 1 kruka färsk dragon
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Champinjon-
  • Kantarell
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Kör mjöl och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt vattnet och kör tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i 30 min. Tryck ut degen i en pajform, gärna avlång. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Snitta och skölj purjolöken. Skiva den tunt. Fräs löken lätt i smör i en stekpanna. Tillsätt finhackad dragon och smaka av med salt och peppar. Vispa ihop ägg, mjölk och crème fraiche. Blanda ner löken och dragonen.
Häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 30-40 min eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg. Dekorera gärna med dragon.