Till Norrmejerier startsida
Rabarberkräm med kanelgrädde

Rabarberkräm med kanelgrädde

Rabarberkrämen blir vackert rosa med den första rabarbern.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(49 röster)

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelstång

redning:

  • 2 msk potatismjöl
  • 4 msk vatten

till servering:

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ tsk malen kanel
  • 2 tsk florsocker

Gör så här

Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Koka upp socker, vatten och kanelstång. Tillsätt rabarbern och låt koka ca 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen.

Blanda potatismjöl och vatten. Rör ner redningen och koka hastigt upp under omrörning.

Vispa grädden lätt och blanda i kanel och florsocker. Servera krämen ljummen eller kall med kanelgrädde. Dekorera gärna med citronmeliss.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.