Till Norrmejerier startsida
Rabarberkräm med kanelgrädde

Rabarberkräm med kanelgrädde

Rabarberkrämen blir vackert rosa med den första rabarbern.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(49 röster)

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelstång

redning:

  • 2 msk potatismjöl
  • 4 msk vatten

till servering:

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ tsk malen kanel
  • 2 tsk florsocker

Gör så här

Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Koka upp socker, vatten och kanelstång. Tillsätt rabarbern och låt koka ca 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen.

Blanda potatismjöl och vatten. Rör ner redningen och koka hastigt upp under omrörning.

Vispa grädden lätt och blanda i kanel och florsocker. Servera krämen ljummen eller kall med kanelgrädde. Dekorera gärna med citronmeliss.