Till Norrmejerier startsida
Renskav med trattkantareller

Renskav med trattkantareller

Klassiskt norrländsk rätt för mörka höstkvällar. Med smöret från dina norrländska mjölkbönder gör rätten gott för både dig och ditt sällskap men även för Norrland i stort.

Mängd: Receptet är beräknat för fyra portioner

4/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 2 förp. renskav, à ca 240 g
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter färska trattkantareller
  • 1 gul lök
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädden
  • 2 äpplen
  • ½ liten rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt och nymalen peppar

Till servering:

  • pressad potatis

Gör så här

Bryn renskaven lite halvtinad i smör. Stek svampen i smör tills vattnet dunstat och svampen fått färg. Skala och hacka löken, stek i smör tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt renskav, trattkantareller och vispgrädde Låt puttra ihop en stund. Salta och peppra.
Skala morötter och rotselleri. Skär äpple, rotselleri och morötter i små tärningar.
Stek dem knapriga i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Lägg upp renskaven på tallrikar. Toppa med äppel- och rotfruktstärningar. Strö över persilja. Servera gärna med pressad potatis.



Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.