Till Norrmejerier startsida
Renskav med trattkantareller

Renskav med trattkantareller

Mängd: 4 portioner

4/5
(25 röster)

Ingredienser

  • 2 förp. renskav, à ca 240 g
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter färska trattkantareller
  • 1 gul lök
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äpplen
  • ½ liten rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt och nymalen peppar
  • till servering
  • pressad potatis

Gör så här

Bryn renskaven lite halvtinad i smör. Stek svampen i smör tills vattnet dunstat och svampen fått färg. Stek sedan löken i smör tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt renskav, trattkantareller och grädde. Låt puttra ihop en stund. Salta och peppra.
Skala morötter och rotselleri. Skär äpple, rotselleri och morötter i små tärningar. Stek dem knapriga i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Lägg upp renskaven på tallrikar. Toppa med äppel- och rotfruktstärningar. Strö över persilja. Servera gärna med pressad potatis.