Till Norrmejerier startsida
Rödbetsgravad strömming

Rödbetsgravad strömming

Mängd: 4-6 portioner

5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit, 12%
  • 1 msk salt

Sås:

  • 4 medelstora inlagda rödbetor
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 3 msk hackad kapris
  • 1 liten finhackad rödlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Skölj strömmingsfiléerna. Blanda ingredienserna till lagen. Lägg i filéerna. Låt dem ligga i ättikslagen tills köttet är vitt, ca 6 timmar.
Ta upp strömmingen och låt den rinna av. Dra sedan av skinnet.
Mixa rödbetorna till puré. Vispa Crème Fraichen lite lätt. Blanda i rödbetor, kapris och lök. Smaksätt med salt och peppar.
Varva strömmingsfiléerna och såsen i en skål. Låt stå kallt ca 8 tim. Garnera med lite kapris vid serveringen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.