Till Norrmejerier startsida
Rostad oxfilé med potatis- och olivtårta

Rostad oxfilé med potatis- och olivtårta

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 4 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 10 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen peppar
  • 100 g haricot verts
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 bitar oxfilé á 125 g
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Feta-Oliv

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och grädde, blanda ner osten. Klä insidan av en rund form med aluminiumfolie. Smöra formen. Skala och skiva potatisen tunt. Dela oliverna. Varva potatis, vitlök, oliver, salt, peppar, timjan och äggblandningen i ett tätt lager. Ställ formen i ugnen i en långpanna till hälften fylld med hett vatten. Grädda potatistårtan i ca 1½ timme eller tills den känns mjuk. Koka haricots verts i 1 min i lättsaltat vatten. Häll i ett durkslag och spola med kallt vatten. Stek löken i smör tills den börjar bli genomskinlig. Lägg i haricots verts och slå över vinäger. Salta och peppra. Stek oxfilén i smör i en stekpanna några minuter på varje sida, salta och peppra.
Servera oxfilén med haricots verts, potatistårtan och en klick crème fraiche feta-oliv.

Tips. För att få en snygg köttbit; bind gärna upp den med ett bomullssnöre

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.