Till Norrmejerier startsida
Saffranspasta med chorizo och feta

Saffranspasta med chorizo och feta

Färsk bandspagetti är utmärkt att använda om du vill färga pastan vackert guldgul med en påse saffran.

Mängd: 4 portioner

4/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 2 förpackningar färsk pasta
  • 1-2 kuvert saffran
  • 2 chorizokorvar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 röd paprika
  • 100 g fetaost i tärningar
  • 5 dl Norrmejerier Pastagrädde
  • salt, peppar

Gör så här

Slanta och fräs korven i het panna, skiva paprikan och låt den fräsa med någon minut med korven, precis bara så den mjuknar. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Tillsätt saffranet i kokvattnet. Slå av den färdigkokta pastan, slå tillbaka pastan i kastrullen, häll på pastagrädde och fetaost. Hetta upp pastan och servera direkt toppad med korv och paprika. Garnera gärna med basilika och avsluta med ett varv på svartpepparkvarnen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.