Till Norrmejerier startsida
Saftig nöt- och kryddkaka

Saftig nöt- och kryddkaka

Mängd: 1 stycken

4/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 3 kokta kalla potatisar, ca 250 g
  • 100 g hasselnötter, gärna rostade
  • 125 g Norrmejerier Smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 100 g hackade torkade katrinplommon
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm riven muskot
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Mosa potatisen. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Hacka nötterna.
Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör ner ett ägg i taget.
Tillsätt gräddfil, potatis, nötter och katrinplommon.
Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en smörd och bröad bakform, 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen, 60-75 min. Prova med en sticka att kakan är klar.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.