Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde

Fyllning:

  • 3 msk smält Norrmejerier Smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 50 g malda hasselnötskärnor
  • 1 krm muskot

Gör så här

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt grädden. Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en ny skål. Smörj och bröa en rund hålform. Häll i hälften av kaksmeten.
Fördela fyllningen över. Täck med resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen vid 175ºC i ca 45 min.
Stjälp upp kakan på galler. Låt kallna övertäckt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.