Till Norrmejerier startsida
Cake pops med pepparkaka och vit choklad

Cake pops med pepparkaka och vit choklad

Mängd: ca 12 stycken

4/5
(26 röster)

Ingredienser

Mjuk pepparkaka:

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1½ msk pepparkakskryddor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl lingonsylt

Cake pops:

  • 1 mjuk pepparkaka
  • ca 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 100 g vit choklad
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl strössel
  • Cake pops-pinnar eller korta grillpinnar

Gör så här

Mjuk pepparkaka:
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liters form. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt gräddfil.
Blanda pepparkakskryddorna med bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.

Cake pops:
Smula den mjuka pepparkakan och blanda med lite crème fraiche till en lagom fast konsistens. Rulla till bollar, stick i en pinne i varje och ställ kallt i ca 1 timme.
Smält vit choklad försiktigt i vattenbad. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Doppa cake popsen i chokladen. Låt dem rinna av och svalna lite innan du doppar dem i strössel. Ställ sedan i kylen och låt stelna. Låt stå svalt tills det är dags att servera dem.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.