Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 tårtbotten
  • hallonsylt

Smörkräm:

  • 2 dl marsankräm
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker

Garnering:

  • 350 g marsipan
  • smält blockchoklad

Gör så här

Skär tårtbotten i en rektangel. Dela den i mitten eller ta två bottnar av en färdigdelad. Bred ut hallonsylt mellan bottnarna. Stryk ut smörkräm runt hela stubben. Skär till fyrkanter av resterna och tryck fast på stubben så att den ser kvistig ut. Sätt på ytterligare smörkräm för att fästa marsipanen. Kavla ut marsipanen till en fyrkantig kaka och sätt den över stubben. Pensla den smälta blockchokladen på ändarna lite här och där på stubben.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.