Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • ett paket mjuk pepparkaka
  • 250 g mörk choklad 70% kakaohalt
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk Norrmejerier Smör, rumstempererat
  • 1 msk strösocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop den mjuka pepparkakan enligt anvisning på paketet. Bred ut den på bakpappersklädd plåt. Grädda enligt anvisning. Hacka chokladen. Koka upp grädden och drag den av värmen. Tillsätt choklad och smör. Rör det hela slätt. Strö ut socker på ett smörpapper. Tag hela kakan och lägg den upp och ned på sockret. Klappa med fuktig trasa på papperet, så släpper kakan bättre. Tag bort papperet och bred ut den mjuka tryffelsmeten. Rulla ihop kakan med hjälp av det undre papperet (det med socker på). Låt kakan svalna och stelna i papperet. Servera kakan kall. Lättbakat och smarrigt. Så ska det vara till jul.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.