Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 50 g mörk blockchoklad 70%
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 dl råsocker, strö
  • 2 ägg
  • 1/2 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en liten avlång brödform. Smält blockchokladen över vattenbad eller i mikron. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Blanda i äggen ett i taget. Blanda i filmjölken. Vänd ner mjölblandningen försiktigt. Blanda i den smälta chokladen i hälften av smeten och pepparkakskryddorna i andra hälften. Skeda i blandningen i två lager i formen och dra sedan med en sked så att smeten blandar sig lite ojämnt och kakan blir marmorerad. Grädda kakan i ca 35 minuter. Låt svalna något och stjälp ur formen. Servera med lättvispad grädde. Dekorera gärna med citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.