Till Norrmejerier startsida
Saffransostkaka på italienska

Saffransostkaka på italienska

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(36 röster)

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • 1 bittermandel
  • 1 kuvert saffran
  • ½ dl råströsocker
  • 2 burkar Ricottaost á 250 g
  • finrivet skal av 1 citron
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk hackad sötmandel

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en liten ugnsfast form.
Hacka mandel, bittermandel, saffran och socker fint i mixern. Blanda i ost, citronskal, mjöl och kör några varv så att allt blandar sig. Knäck äggen ett i taget och kör ytterligare någon sekund. Blanda i mjölk och ½ dl grädde och kör snabbt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i ca 45 min. Lägg ett ark folie ovanpå kakan om den börjar få för mycket färg. Vispa resten av grädden lätt. Servera kakan med lite hackad mandel på toppen och grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.