Till Norrmejerier startsida
Sallad med rökt fisk

Sallad med rökt fisk

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 4 böcklingar eller ca 400 g rökt sik eller makrill
  • 1 stor rödlök
  • 2 tomater
  • 2 avokador
  • 1 msk saft av citron
  • 2-3 skivor vitt bröd
  • olika salladssorter
  • 3 msk pinjenötter

Salladssås:

  • 100 g fryst eller färsk förvälld bladspenat
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med såsen. Krama all vätska ur spenaten och hacka den fint. Blanda den med gräddfilen. Smaksätt med vitlök, salt och peppar. Låt stå kallt.
Rensa och filéa böcklingen. Skiva löken och tomaterna tunt. Skär avokadorna i mindre bitar. Droppa över lite citronsaft. Rosta brödskivorna och skär dem i tärningar. Dela salladen i bitar. Lägg upp ingredienserna till salladen på ett fat eller varva i en skål. Servera såsen till.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.