Till Norrmejerier startsida
Små kuvertbröd med Västerbottensost®

Små kuvertbröd med Västerbottensost®

Underbara små bröd till buffén.

Mängd: ca 30 små bröd

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 tsk salt
  • ca 12 dl ljust dinkelmjöl
  • 200 g Västerbottensost®
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 2 msk dillfrö
  • 2 msk torkad dill
  • lite flingsalt

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält smör och tillsätt mjölk och salt. Låt blandningen bli 37°. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resterande vätska.
Häll i mjölet, lite i taget, och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 min. Ta upp på mjölat bakbord och dela degen i 30 delar. Forma till bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Dela osten i bitar och tryck i en bit i varje bulle.
Sätt ugnen på 250°. Låt bullarna jäsa ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över dillfrö, torkad dill och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min eller tills de fått fin färg.






En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.