Till Norrmejerier startsida
Stekt hälleflundra med vitlökssås

Stekt hälleflundra med vitlökssås

Mängd: 4 portioner

4/5
(37 röster)

Ingredienser

  • 600 g hälleflundra- eller torskfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt och peppar

Sås:

  • 1 äggula
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2-1 msk pressad citron
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • ca 3 pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med såsen. Lägg äggulan i en skål. Rör i oljan droppvis. Blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt någon timme.
Skär fisken i portionsbitar. Stek dem i smör 2-3 min per sida. Salta och peppra.
Servera med såsen, lite smörfräst bladspenat och kokt potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.