Till Norrmejerier startsida
Blinier med salt topp

Blinier med salt topp

Servera en annorlunda plockrätt.

Mängd: 25 stycken

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 20 g jäst
  • 1 1/2 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • 1 äggvita
  • 200 g matjessill
  • gräslök

Gör så här

Värm mjölken till 37° och rör ut jästen. Rör ned mjöl, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät. Låt den jäsa i 30 minuter. Vispa vitan till hårt skum och vänd ned i smeten. Grädda i smörd plättlagg som vanliga plättar. Blinierna kan stekas i förväg och värmas lagom till servering. Toppa med matjessill och en klick gräddfil. Klipp över lite gräslök. Dekorera eventueltt med några strimlor rödlök.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.