Till Norrmejerier startsida
Klassisk matjessillsallad

Klassisk matjessillsallad

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4-8 matjessillfiléer
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe gräslök
  • 1 kg nykokt färskpotatis
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil

Gör så här

Skär matjessillen i bitar lite på snedden. Skala äggen, dela dem och gröp ur gulorna. Hacka äggvita och äggula var för sig. Skölj och finhacka rädisor. Skiva gräslöken tunt.
Lägg upp på ett stort fint fat i högar. Servera med nykokt potatis och gräddfil.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.