Till Norrmejerier startsida
Små laxpajer

Små laxpajer

Mängd: 8 små portionspajer eller en större paj

4/5
(13 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt Norrmejerier Smör, i kuber
  • 2 msk vatten

fyllning:

  • 1 liten purjolök
  • 4 skivor rimmad lax
  • 3 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche Vitlök-Örter
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 msk finhackad dill
  • 3 dl riven Västerbottensost®
  • nymalen svartpeppar

till dekoration: dill

Gör så här

Blanda vetemjöl och smör i mixer till en smulig massa, häll i lite vatten och kör ytterligare ett par sekunder till en boll. Kavla eller tryck ut pajdegen i formar. Nagga med en gaffel och låt pajerna stå svalt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Snitta och skölj purjolöken. Skär den i tunna skivor. Skär laxen i strimlor.
Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, dill och riven ost. Peppra. Fyll pajskalen med purjolök och strimlad lax. Häll på äggstanningen och grädda pajerna i ugn ca 20 minuter för de små och ca 35 minuter för en stor. Dekorera med dill.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.