Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 liter blandad svamp t ex kantareller,
  • ostronskivling, skogschampinjoner
  • 1 tsk korianderfrö
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 näve ruccola
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Stöt korianderfrö i en mortel. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Stek den i en stekpanna med lite smör tills ev. vätska har kokat bort och den börjar få lite
färg. Tillsätt crème fraiche och låt den puttra en liten stund. Smaka av med stött korianderfrö, salt och peppar. Pensla brödet med olivolja och grilla en liten stund på varje sida tills det fått fin färg. Skär vitlöksklyftan mitt itu och gnid in
brödet med vitlök. Lägg ruccola och den varma svampstuvningen på de grillade brödskivorna och strö över persilja.