Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 liter blandad svamp t ex kantareller,
  • ostronskivling, skogschampinjoner
  • 1 tsk korianderfrö
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 näve ruccola
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Stöt korianderfrö i en mortel. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Stek den i en stekpanna med lite smör tills ev. vätska har kokat bort och den börjar få lite
färg. Tillsätt crème fraiche och låt den puttra en liten stund. Smaka av med stött korianderfrö, salt och peppar. Pensla brödet med olivolja och grilla en liten stund på varje sida tills det fått fin färg. Skär vitlöksklyftan mitt itu och gnid in
brödet med vitlök. Lägg ruccola och den varma svampstuvningen på de grillade brödskivorna och strö över persilja.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.