Till Norrmejerier startsida
Toast med svamp, fetaost och skinka

Toast med svamp, fetaost och skinka

Mängd: 4 portioner

4/5
(49 röster)

Ingredienser

  • 4 vita formbrödsskivor
  • 200 g champinjoner eller kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • salt och svartpeppar
  • ca 30 g blandade kryddörter, t ex bladpersilja, basilika, körvel
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 100 g fetaost, i små bitar
  • 100-125 g lufttorkad skinka i skivor
  • färska örter

Gör så här

Börja med fyllningen. Skär svampen i mindre bitar. Finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör några minuter. Salta och peppra. Låt det svalna. Hacka örterna och blanda med crème fraiche. Tillsätt svamp och ost. Kantskär brödskivorna och rosta dem. Fördela fyllningen på bröden. Servera med skivor av skinka och garnera med färska örter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.