Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad brysselkål med ädelost och rostade valnötter

Ugnsbakad brysselkål med ädelost och rostade valnötter

Mängd: 4 portioner

4/5
(82 röster)

Ingredienser

  • 1 kg brysselkål
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 150 g grönmögelost
  • 1 nypa muskot
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa brysselkålen och skär i halvor. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter eller tills de är nätt och jämnt mjuka. Koka upp grädde och mjölk. Red med mjöl blandat med smör och låt puttra ett par minuter. Smula ner osten. Smaka av med muskot, salt och nymalen peppar. Lägg brysselkålen i en ugnsfast form, häll över såsen och strö över valnötterna. Gratinera brysselkålen ca 15 minuter eller tills valnötterna fått fin färg och ostsåsen puttrar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.