Till Norrmejerier startsida
Vetedeg, grundrecept

Vetedeg, grundrecept

Mängd: ca 30 bullar eller 2 längder

2,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 rågad msk kardemummakärnor
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 50 g jäst för söta degar
  • 14-15 dl vetemjöl
  • ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

Smält smöret. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda ner mjölk, salt, socker och ägg i smöret. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och lös den i lite av degspadet. Häll på resterande degspad. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under handduk i ca 45 minuter.