Till Norrmejerier startsida
Vit chokladmousse med hallonsås

Vit chokladmousse med hallonsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 150 g vit blockchoklad
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk rivet skal av apelsin
  • ev. 2 msk apelsinlikör

Sås:

  • 225 g frysta hallon

Till garnering:

  • 2 kiwi och citronmeliss

Gör så här

Smällt blockchokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner créme fraiche och apelsinskal. Smaksätt ev. med apelsinlikör. Låt stå kallt ett par timmar. Mixa hallonen och passera såsen genom en sil. Skala och skär kiwin i tärningar. Forma moussen, med hjälp av en dessertsked, till 8 avlånga ”ägg”. Fördela dem på 4 tallrikar. Garnera med citronmeliss och kiwi.
Servera hallonsåsen till.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.