Till Norrmejerier startsida
Buljongkokt falukorv med ört- och pepparrotsås

Buljongkokt falukorv med ört- och pepparrotsås

Dela potatis, lök och morötter i mindre bitar så är det hela klart på 15 minuter. Den kalla gräddfilssåsen får ett härligt lyft av pepparroten.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk frysta provensalska örter
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 500 g falukorv
  • 1 liter hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 lagerblad
  • 2-3 vitpepparkorn
  • 1 dl gröna ärtor

Gör så här

Rör ihop gräddfil, örter och pepparrot. Ställ kallt. Skala och dela på lök, potatis och morötter. Lägg alltsammans i en rejäl kastrull. Häll på buljong och kryddor och låt sjuda i minst 15 minuter. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och lägg i när 5 minuter återstår. Lägg i ärtorna på slutet. Servera med ört- och pepparrotssåsen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.