Till Norrmejerier startsida
Viltskavsgryta med ärtor och pressad potatis

Viltskavsgryta med ärtor och pressad potatis

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 240 g fryst ren- eller viltskav
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 röda lökar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Champinjon-
  • Kantarell
  • 200 g gröna ärtor
  • 4 msk färska lingon
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Skala och koka potatisen. Skiva löken. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek renskavsblocket (lite halvtinat) och vänd på det då och då. Lägg i löken och låt fräsa med så att den blir mjuk och allt får lite färg. Salta och peppra.
Tillsätt crème fraiche och låt puttra ihop. Koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Pressa potatisen. Servera grytan med ärtor, lingon och pressad potatis.