Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 3 dl socker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 250 g mörk choklad

Gör så här

Skålla och skala mandeln. Rosta den i ugnen och hacka mandeln grovt.
Blanda socker, grädde och smör i en kastrull. Koka i 5 min, under omrörning.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Rör om så att chokladen smälter. Blanda ner mandeln i chokladsmeten. Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt stelna i kylen. Skär upp i rutor. Förvara i kylskåp.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.