Till Norrmejerier startsida
Chokladtryfflar med transbärsströssel

Chokladtryfflar med transbärsströssel

Mängd: ca 30 st

4/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk koncentrerad tranbärssaft
  • 250 g mörk choklad
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 dl torkade tranbär
  • 2 msk strösocker

Gör så här

Värm grädden i en kastrull, låt den bli het men inte koka. Häll i tranbärssaften. Hacka chokladen grovt och låt
smälta, under omrörning, till en jämn tjock glansig smet. Smaka av med siktat florsocker. Ställ chokladsmeten i kylen ca 3 tim eller tills den nästan helt stelnat. Hacka tranbären fint med
strösockret. Forma smeten till kulor. Rulla kulorna itranbärsströsslet och lägg upp tryffeln på en tallrik. Låt stå svalt till servering.