Till Norrmejerier startsida
Currymarinerat grillspett med tandoorisås

Currymarinerat grillspett med tandoorisås

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 500 g skinka eller bog
  • 2 paprikor i olika färger

Marinad:

  • 1 msk olja
  • 2 msk pressad lime eller citron
  • 2 msk soja
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk curry

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm finhackad färsk chilipeppar
  • 2 krm riven färsk ingefära
  • 2 krm koriander
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen, smaksätt med salt och peppar. Låt såsen stå kallt.
Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm stora, och paprikor i bitar. Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet och knyt igen, marinera i ca 2 tim, vänd påsen då och då. Låt sedan rinna av. Varva kött och paprikabitar på spett, pensla paprikan med lite olja.
Grilla spetten ca 3 min på varje sida, salta och peppra.
Servera med sås och en sallad.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.