Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 röd paprika
  • salt och peppar
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • pasta eller ris

Gör så här

Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken på svag värme i smör i en stekgryta utan att den får färg. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och lagerblad. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Tillsätt den i grytan. Salta och peppra. Häll på vatten upp till 5 cm höjd från botten. Lägg ner köttet och sjud under lock i ca 1 timme eller tills köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med en rejäl klick gräddfil och pasta eller ris.