Till Norrmejerier startsida
Höstfräs med bogfläsk, svamp och plommon

Höstfräs med bogfläsk, svamp och plommon

En helt vanlig bogfläskgryta får ett rejält lyft med lite finstrimlad färsk frukt. Har du inte plommon blir det lika gott med äpple. En klick fransk se-nap höjer smakribban och gör denna vardagsbetonade rätt till rena rama festmaten!

Mängd: 4 portioner

4/5
(44 röster)

Ingredienser

  • 500 g bogfläsk
  • 200 g blandad svamp (eller enbart champinjoner)
  • 2 strimlade gula lökar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1-2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 msk mjöl
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 3-4 plommon

Gör så här

Strimla köttet. Skiva svampen och fräs den i smör tillsammans med lök och vitlök. Fös lök och svamp åt sidan och fräs köttet. Rör samman grädde och mjöl och häll på det tillsammans med senap och timjan. Krydda med salt och peppar och låt koka i 10 minuter. Strimla plommonen och rör ned dem strax före servering. Servera grytan med ris eller kokt, pressad potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.