Till Norrmejerier startsida
Italienska färsbiffar med ugnsbakade jordärtskockor

Italienska färsbiffar med ugnsbakade jordärtskockor

Mängd: 4 portioner

4/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 300 g fläskfärs
  • 300 g nötfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • finrivet skal av ½ tvättad citron
  • 2 tsk chiliflakes
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • 1 kg jordärtskockor
  • 2 dl Norrmejerier Crème
  • Fraiche Vitlök
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 100 g Västerbottensost®, riven
  • 3 ägg
  • salt och nymalen svartpeppar

till servering:

  • 75 g ruccola
  • 1 stjälk blekselleri
  • 6 små tomater, gärna olika färger

Gör så här

Riv brödet fint och blanda med mjölk och ägg. Stöt fänkålsfröna fint i en mortel. Blanda i färsen, vitlök, citron och kryddor. Forma till små färsbiffar och stek i smör tills de fått fin färg på båda sidorna. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba jordärtskockorna och skär dem på längden. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Blanda crème fraiche, mjölk, Västerbottensost®, ägg, salt och peppar. Lägg jordärtskockorna i en ugnsfast form och häll över äggstanningen. Gratinera ca 25 minuter eller tills den fått fin färg. Servera biffarna på en salladsbädd med ruccola, tunt skuren blekselleri, tomater och jordärtskocksgratängen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.