Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl korinter
  • 1 tsk bikarbonat
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

Rör smör och socker poröst. Rör ner ägget, korinterna och bikarbonaten utrörd med lite mjöl. Tillsätt resten av mjölet och arbeta in det i degen. Låt degen vila i kylskåp i två tim. Sätt ugnen på 175°. Rulla ut degen i tre längder. Skär varje längd i 20 bitar. Forma dem till runda kulor och öägg dem på en välsmord plåt eller i pappersformar. Tryck till kulorna lätt. Grädda i 10-12 min. Kakorna ska vara läckert ljusbruna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.