Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar eller 1 liten gul lök
  • 4 mogna avokador
  • 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • saft av 1/2 citron
  • 1 burk consommé eller 4 dl hönsbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm cayennepeppar

Till garnering:

  • 100 g löjrom eller stenbitsrom
  • citronskivor och körvel

Gör så här

Skala löken och skär den i mindre bitar. Dela och kärna ur avokadorna. Lossa fruktköttet och lägg det i en matberedare tillsammans med lök, vin och citronsaft. Kör till en slät puré. Späd med consommé och vispad grädde till en krämig purésoppa. Smaksätt med örtsalt och cayennepeppar. Kyl soppan en stund före servering. Garnera med en klick löjrom, citronskiva och körvel.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.