Till Norrmejerier startsida
Kladdig chokladkaka med lättvispad grädde

Kladdig chokladkaka med lättvispad grädde

Världens enklaste chokladkaka. Inget vispande utan man rör bara ihop ingredienserna. Hemligheten är den stora mängden kakao.

Mängd: 6-8 bitar

4/5
(64 röster)

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl strösocker (gärna fint råströsocker)
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 rågade msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 4 myntakvistar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en kakform, 20 cm i diameter. Det är viktigt att formen är ordentligt bröad för kakan fastnar lätt. Man kan lägga en bit folie i botten för att vara på den säkra sidan. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Rör snabbt i det smälta smöret och äggen. Häll i formen och grädda i ugn ca 20 minuter. Vispa grädden lätt och servera till chokladkakan. Dekorera med mynta.


En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.