Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3/4 dl hackad mandel

Gör så här

Blanda grädde, sirap, socker och smör i en kastrull. Koka blandningen utan lock, rör om då och då. Koktid 1/2-1 tim. Knäcken är klar då en droppe av smeten, nedhälld i kallt vatten, kan formas till en seg och hård kula (kulprov). Tillsätt mandeln. Ställ knäckformarna i en lättsmord plåt så att de inte välter. Fyll smeten i formarna med två skedar. Förvara knäcken i en burk med lock med smörgåspapper mellan varje lager.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.