Till Norrmejerier startsida
Vanilj- och honungsknäck

Vanilj- och honungsknäck

Mängd: Ca 40 st

4/5
(65 röster)

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk honung
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • knäckformar

Gör så här

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången, frön och alla övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i ca 35 minuter. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. Droppa lite kolasmet i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar. Ta bort vaniljstången. Häll smeten i en kanna och fyll knäckformarna. Låt svalna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.